Dijeta 9 kg a 10 %

 Dijeta 9 kg

Prilikom svakog mrsavljenja ne bi trebalo gubiti vise od 10 % telesne tezine jer to predstavlja veliki stres za organozam.

Pri sprovodjenju svake dijete za gubljenje velikog broja kilograma treba razmisljati o ovome.Takodje vecina dijeta je poznata po takozvanom jo jo  efektu tj. brzom povratku kilograma tako da ove velike oscilacije telesne mase mogu biti veoma stresne i stetne za organizam.

Jedna od retkih dijeta kod koje se trajno menja metabolizam i nema jo jo efekata je dijeta 9 kg 

Kreatori ove nemacke dijete tvrde da ona menja metabolizam i da u naredne tri godine od dana prestanka s dijetom nece biti povecanja kilograma.

Za  vreme sprovodjenja dijete 9 kg konzumacija alkohola i slatkiša strogo su zabranjeni.Dok ste na dijeti treba da pijete najmanje 0,5 litara tečnosti dnevno i koristite samo neslanu hranu. Takodje ne bi trebalo da konzumiraate zaslađena pića ili mineralnu vodu.

Detaljniji plan ishrane na dijeta 9 kg.

Ponedeljak:

Za doručak,  treba pitiu kafu bez šećera ili mleko. Ručak uključuje dva kuvana jaja i baren spanać. Večera se sastoji od jedne velike porcije govedine roštilj sa puno zelene salate i celera. Dok ste na dijeti ne bi trebalo da konzumirate hleb.

Utorak:

Za doručak,  na dijeti 9 kg treba da imaju kafu bez šećera ili mleko. Ručak uključuje veliki roštilj meso sa puno zelene salate i voće, ali ne i hleb. Za večeru, možda ćete imati koliko šunka koliko želite, ali ne i hleb.

sreda:

Za dorucak, uzmite kafu bez šećera ili mleko sa dve unce hleba. Ručak može da se sastoji od dva kuvana jaja sa puno zelene salate i paradajza. Šunka i zelena salata dozvoljeno za večeru. Dijeti ne treba da jedu hleba za ručak i večeru.

četvrtak:

Za dorucak, uzmite kafu bez šećera ili mleko sa dve unce hleba. Za ručak, pokušajte jedno jaje sa dosta sirovo ili kuvanu šargarepu i sir. Za večeru, imati koliko voća sa jogurtom koliko želite.

petak:

Doručak se sastoji od kafe, bez šećera ili mleka i sirove šargarepe sa sokom od limuna. Za ručak, probajte kuvana riba sa paradajz. Za večeru, trebalo bi da imate roštilj meso sa salatom. Nema hleba je dozvoljeno za ručak i večeru.

Subota:

Za doručak, dijeti mogu da imaju kafu bez šećera ili mleka i dva grama hleba, koliko na žaru piletina koliko želite za ručak, i dva kuvana jaja sa šargarepa za večeru.

Dijeta 9 kg 

Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.